Bevakning

Grunden för hyresbevakning är att du skapar en bevakning. Med en aktiv bevakning får du mail eller SMS direkt när nya lägenheter publiceras hos någon av de hyresvärdar och andrahandssidor som vi bevakar. Med en bevakning kommer du alltså snabbare fram till uthyraren och slipper uppdatera en massa sidor hela tiden.

En bevakning är extra effektivt för andrahandslägenheter och värdar som har lägenheter utan kö (brukar kallas för först-till-kvarn, bostad bums, bostad direkt eller liknande). Dessa lägenheter är vanliga förstahandskontrakt med de har ingen kö utan fördelas på olika sätt bland värdarna, bl.a. genom först-till-kvarn eller genom lottning bland de först anmälda. Det gäller alltså att höra av sig till uthyraren så snabbt som möjligt vilket en prenumeration på hyresbevakning underlättar.

Att starta en bevakning via e-post kostar 99kr för en månad. En bevakning via SMS har ingen fast kostnad utan kostar 3kr per SMS, man kan när som helst avsluta denna bevakning genom att skicka ett SMS med texten 'bevaka stopp' till nummer 72672. Avgiften för en bevakning täcker kostnaderna för att driva sidan och för att hålla sidan uppdaterad med de senaste hyresvärdarna. Vi arbetar även aktivt med att lägga till fler städer än de vi redan bevakar.

Uppdatera bevakning

Bevakningar via e-post kan när som helst uppdateras. I bekräftelsemailet som skickas när bevakningen är aktiverad finns information om hur man går tillväga för att uppdatera sin bevakning. Även SMS-bevakningar kan uppdateras, se ditt första SMS för information och uppdateringskod.

Städer och hyresvärdar

För tillfället listar vi främst lägenheter i Stockholm men även i Göteborg, Malmö, Uppsala och Lund har vi bevakning. På sidan för hyresvärdar finns en komplett lista på vilka hyresvärdar och andrahandssidor som vi bevakar i varje stad. Expansion är planerad framöver med målsättningen att täcka alla större städer i Sverige. I varje stad försöker vi lista samtliga värdar som finns representerade så länge de lägger ut lägenheter på en hemsida vi har tillgång till.

Bakgrund

anders

Hyresbevakning började som idé när Anders Nyman, grundare av hyresbevakning, flyttade till Stockholm för några år sedan. Anders sökte en lägenhet att dela med en kompis och märkte då hur viktigt det var att komma snabbt fram till den som hyrde ut lägenheter. För att underlätta lägenhetsjakten utvecklades därför ett program som kontrollerade om det kom ut några nya 3or på Blocket och det är detta som är grunden till hyresbevakning.se.

I slutändan blev det ingen lägenhet att dela men programmet levde vidare med tanken att andra skulle få nytta av det. Därför skapades hyresbevakning.se, en sida som försöker underlätta lägenhetsjakten. Dels sammanställer vi lägenhet från en massa olika värdar så att du själv slipper ha koll på dem alla, dels erbjuder vi även en smidig bevakning av lägenheter när de kommer ut.

Kontakt

Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss via info@hyresbevakning.se. Vi har i dagsläget ingen telefonsupport men svarar vanligtvis inom 24h på e-post. Om du har ett aktivt konto hos oss se till att ange din e-post eller ditt mobilnummer när du kontaktar oss, då kan vi hjälpa dig snabbare. Det går även bra att kontakta oss via post, använd då adressen: hyresbevakning.se, c/o Anders Nyman, Valentin Sabbats gata 4, 11361 Stockholm.